تبادل لینک هوشمند برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان مطالب آموزشی کار وفناوری و آدرس mirzaie81.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.
پاسخ: خط ۱: فراخوانی کتابخانه ترتل turtle برای ترسیم خط ۲: نسبت دادن کتابخانه ترتل به یک متغیر دلخواه مانند t خط ۳: تعیین شکل ترسیم کننده به صورت لاک پشت turtle خط ۴: تعیین رنگ آبی blue برای ترسیم خطوط خط ۵: تعیین سرعت ترسیم به صورت سریع fast خط ۶: ساخت صفحه ترسیم جهت ترسیم شکل خط ۷: تعیین ضخامت ۳ پیکسل برای ترسیم خطوط خط ۸: ایجاد حلقه تکرار چرخش ۸ ضلعی خط ۹: ایجاد حلقه تکرار ترسیم ۸ ضلعی خط ۱۰: ترسیم خط راست به طول ۱۰۰ پیکسل خط ۱۱: چرخش ۴۵ درجه ترتل به طرف راست جهت ترسیم ۸ ضلعی خط ۱۲: چرخش ۴۵ درجه ۸ ضلعی به طرف راست و ترسیم دوباره آن خط ۱۳: مخفی کردن ترسیم کننده لاک پشت از صفحه بعد از ترسیم
(راهنمایی: برنامه را با استفاده از متد textinput بنویسید.به این منظور از کتابخانه turtle استفاده کنید.)
تحقیق کنید که کاراکتر f در خط سوم قطعه برنامهٔ بالا، چه کاربردی دارد؟
پاسخ: در پروژههای مختلف نیاز داریم متغیرها و رشتههای متنی را با هم ترکیب کنیم. به کمک فرمت کردن رشته در پایتون میتوانیم برای چاپ متغیر بین رشته متنی یک ساختار منظم ایجاد کنیم. این ساختارها به خوانایی بهتر کد کمک میکند و اصلاح و توسعه را بهبود میدهد. برای فرمت دهی رشته در پایتون از کاراکتر f استفاده می شود برای استفاده از فرمت رشته باید جایگاه متغیرها در رشته را با علامت {} (آکولاد باز و بسته) تعیین کنیم. یعنی به جای متغیرها در رشته متنی، از آکولادها استفاده میکنیم.برای فرمت کردن رشته پایتون با f کافی است قبل از رشته متنی حرف f را قرار داده و نام اصلی متغیر را مستقیماً درون {}قرار دهیم.
این کاراکتر دریافتی رشته ‘Enter Number {i+1}’ را به لیست وارد می کند.
تابعی بنویسید که دو عدد را دریافت کرده و عدد بزرگتر (بیشینه) را چاپ کند.
: () def maximum
a=int(input('Number 1 : '))
b=int(input('Number 2 : '))
print(max(a,b))
()maximum
در شکل رو به رو ماژولی به نام myModule نوشته شده است که شامل تابع، لیست، تـاپل، سِت، و دیکشنری است. ماژول را به دو روش الف و ب در برنامه دیگری تاپل وارد و از عناصر داخل آن استفاده کنید.
پاسخ: ابتدا کدهای زیر را در محیط IDLE پایتون نوشته و آن را با نام دلخواهی
مانند mymodule در یک پوشه ذخیره کنید.
حال دستورات الف و ب پایین را در دو فایل پایتون نوشته و ذخیره کنید.
الف) دستور ….. import
یک محیط برنامه نویسی جدید در پایتون باز کرده و کدهای زیر را با دستور import بنویسید.سپس برنامه را در همان پوشه با نام دلخواه ذخیره کنید حال آن را با زدن کلید f5 اجرا کنید.
import myModule
print(myModule.myfunction(10,20))
print(myModule.mylist[4])
print(myModule.mytuple[2])
print(myModule.myset)
print(myModule.person['family'])
محیط برنامه نویسی پایتون را باز کرده و کدهای زیر را با دستور … from … import بنویسید.سپس برنامه را در همان پوشه با نام دلخواه ذخیره کنید حال آن را با زدن کلید f5 اجرا کنید.
* from mymodule import
print(myfunction(10,20))
print(mylist[4])
print(mytuple[2])
print(myset)
print(person['family'])
نکته: در روش دوم منظور از ستاره یعنی همه عناصر داخل ماژول و لازم نیست اسم تک تک آنها را نوشته و فراخوانی کنیم.
خروجی دو برنامه بالا به صورت یکسان و مانند جواب پایین است، ولی از دو روش متفاوت استفاده شده است:
20
50
ami
{2, 10, 46, 15, 90, 28}
karimi
آرایه هایی که با ماژول numpy ایجاد می شوند، از نظر سرعت و کارایی چه تفاوتی با آرایه های لیست دارند؟ در گروه خود در این باره بحث و گفت وگو کنید و نتیجه را به کلاس ارائه دهید.
پاسخ: کار کردن با لیست ها ساده تر و برای افراد مبتدی و تازه کار مناسب تر می باشد لیست می تواند انواع مختلف داده مانند متن (رشته) و عدد و… را با هم در یک جا ذخیره کند همچنین می توان عناصر آن را حذف یا اضافه کرد و قابل تغییرند. مضافاَ لیست ساختار دادهای شامل عناصر مرتب شدهای است که میتوان به هر عنصر با استفاده از یک اندیس دسترسی داشت در صورتی که بخواهیم انواع دادههای مختلف را در یک آرایه ذخیره کنیم، بهتر است از لیست استفاده شود.
اما آرایه هایی که با ماژول numpy ایجاد می شوند،از پیچیده گی بیشتری برخوردار هستند و برای ساخت آنها باید از توابع خاص استفاده کرد. آرایه میتواند عناصر یک نوع خاص دادهای را در خود نگه دارد، مانند عدد یا رشته. برای ساختن آرایه در پایتون باید از کتابخانه NumPy استفاده کرد و تغییر داده آن از طریق عملیات ریاضی صورت میگیرد.
آرایه ها می توانند داده ها را بیشتر فشرده و ذخیره کنند آرایه ها برای ذخیره مقادیر زیاد داده مناسبتر هستند. آرایه ها برای عملیات های عددی مناسب هستند. اما لیست ها نمی توانند مستقیماً عملیات ریاضی را انجام دهند.
بنابراین، تفاوت اصلی بین لیست و آرایه در پایتون در این است که لیست میتواند حاوی هر نوع دادهای باشد ، در حالی که آرایه محدود به یک نوع داده است و اندازه آن ثابت است. به علاوه، تغییر اندازه لیست سادهتر از آرایه است، چون لیست میتواند عناصر را به راحتی اضافه و حذف کند، در حالی که آرایه باید با توجه به محدودیت اندازه خود تعداد عناصرش را دقیقاً تعیین کند.
اگر نیاز به ذخیره مقدار کوتاهی از آیتم ها دارید و قصد انجام عملیات ریاضی با آن ها را ندارید، استفاده از لیست بهتر است. لیست به شما این امکان را میدهد که بدون وارد کردن ماژولها یا پکیج های اضافی، دنبالهای از آیتمهای مرتب، قابل تغییر و فهرستشده را ذخیره کنید.
اگر دنباله ای بسیار طولانی از آیتم ها دارید، از یک آرایه استفاده کنید. این ساختار ذخیره سازی داده کارآمدتری را ارائه می دهد.اگر قصد انجام هر گونه عملیات عددی دارید، از یک آرایه استفاده کنید. تجزیه و تحلیل داده ها و علم داده به شدت به آرایه ها (بیشتر NumPy) متکی هستند.
با استفاده از کتابخانه NumPy، میتوان بر روی آرایههای NumPy، عملیات ریاضی مانند جمع، تفریق، ضرب و تقسیم را انجام داد، در حالی که برای لیستها این عملیاتها امکانپذیر نیست و باید از یک حلقه برای انجام آنها استفاده کرد.
لیستها اغلب برای ذخیره و مدیریت دادههایی با اندازه متغیر استفاده میشوند، در حالی که آرایهها به دلیل اندازه ثابت خود، کمتر حافظه مصرف میکنند و در برخی موارد سرعت بیشتری نسبت به لیست دارند.
به طور کلی در بسیاری از موارد پیشنهاد میشود تا از list در برنامهی خود استفاده کنید و در صورتی که در آینده نیاز به بهینه سازی کد خود داشتید، میتوانید آن را تغییر دهید. چرا که استفاده از list ها ساده تر بوده و همچنین سایر برنامه نویسان نیز با این نوع داده آشنایی کامل دارند. در صورتی که نیاز به ذخیره و مدیریت دادههایی با اندازه متغیر دارید، لیستها گزینه بهتری هستند. در صورتی که نیاز به ذخیره و مدیریت دادههایی با اندازه ثابت و یا نیاز به سرعت بالا در انجام عملیاتها دارید، آرایهها بهترین گزینه هستند.پس برای انتخاب بین لیست و آرایه، باید نیازمندیهای خود را در نظر گرفته و با توجه به ویژگیهای هر یک، تصمیم گیری کرد.